Keskiviikko 26.2.2020 klo 21.54. Nimipäivät: Nestori
PIENENNÄ tai SUURENNA tekstiä

Peruskoulusta voi hakeutua ammattikouluun tai lukioon, lukiosta ammattikouluun, ammattikorkeakouluun tai yliopistoon ja ammattikoulusta ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Järvenpäässä on lukion lisäksi perustutkintoon johtavaa ammatillista koulutusta. Sitä tarjoavat Keudan ammattiopisto, Seurakuntaopisto ja Validia Ammattiopisto. Perusopetuksen lisäopetusta eli kymppiluokkia ja ammattiin valmistavia ammattistartteja löytyy myös järvenpäästä.

hesari_koulutytto

Ammatillisen perustutkinnon yhteydessä on mahdollisuus suorittaa myös ylioppilastutkinto eli niin kutsuttu kaksoistutkinto. Tämä lisää opiskelijan valmiuksia jatko-opintoihin. 

Edellä mainittujen lisäksi myös oppisopimus-koulutus, verkko-opinnot, työpajatoiminta tai opiskelu ulkomailla voivat olla hyviä vaihtoehtoja perinteisen lukion tai ammattikoulun rinnalla.

Opintopolku.fi -sivuilla on koottu koulutusasteiden otsikoiden alle mitä siinä koulutusasteessa voi opiskella. Tutkintojen selaaminen tiputtamalla pois ei kiinnostavat alat ja nostamalla vähän tai paljon kiinnostavat omaksi ryhmäkseen voi olla yksi tapa selata vaihtoehtoja.

Haku oppilaitoksiin Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku Kevään haku: 24.2-17.3.2015 Korkeakoulujen haku Ammattikorkeakouluun tai yliopistoon haet joko korkeakoulujen yhteishaussa tai korkeakoulujen omissa erillishauissa Kevään korkeakouluhaussa haet syksyllä 2015 alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Lukion päättäneet hakevat yleensä yhteishaussa. Ensimmäisenä hakuaikana 7.1.—27.1.2015 haetaan vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Toisena hakuaikana 17.3.—9.4.2015 haetaan muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin.

Netland-tuotantoa